Ο Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗ Μ. ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ (ΒΙΝΤΕΟ) ~chiospress.gr

Πήγαινε κάτω

Ο Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗ Μ. ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ (ΒΙΝΤΕΟ)  ~chiospress.gr  Empty Ο Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗ Μ. ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ (ΒΙΝΤΕΟ) ~chiospress.gr

Δημοσίευση από l_aquila Την / Το Παρ Οκτ 19, 2012 9:18 am

Ο Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗ Μ. ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ (ΒΙΝΤΕΟ)
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 01:07

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου μας ταξιδεύει στον κόσμο του Χιώτη ποιητή, Φώτη Αγγουλέ. Ο Γιάννης Ζαφείρης, εμπνευσμένος από το βίο και το έργο του ποιητή μας, ολοκλήρωσε το σενάριο της ταινίας «Φώτης Αγγουλές -- Ο Στρατιώτης Ποιητής», τα γυρίσματα της οποίας πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα στη Χίο. Με ευχαρίστηση γίνεται αναφορά στους υποστηρικτές της προσπάθειας και καταρχάς στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που εξ αρχής αγκάλιασε με θέρμη την ιδέα του εγχειρήματος.
Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι για τις ερμηνευτικές ανάγκες τις ταινίας θα χρειαστούν πάνω από 100 άτομα τα οποία θα προέρχονται από τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., από τις τοπικές θεατρικές ομάδες και από επαγγελματίες ηθοποιούς της Αθήνας, που συνεργάζονται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Παράλληλα καλλιτεχνική συνδρομή θα προσφέρει το Studio Focus προσφέροντας τον τεχνικό εξοπλισμό για τα γυρίσματα, αλλά και έμπειρο καλλιτεχνικό ανθρώπινο δυναμικό. Η μουσική επένδυση θα γίνει από το συγκρότημα Τρίφωνο, ενώ θα συμπεριληφθούν μελοποιημένα ποιήματα του Φώτη Αγγουλέ από τον Παντελή Θαλασσινό κ.α.. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ταινία θα το πράξουν ανιδιοτελώς, όπως δήλωσε , ο κ. Ζαφείρης.
Η ταινία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του Μάρτη 2013. Στο μεταίχμιο της συζήτησης έγινε λόγος για το Κ.Κ.Ε. αναφορικά με τη στάση του εκπροσώπου του στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο οποίος καταψήφισε την εισήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή για την εν λόγω ταινία, για «πολιτικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  Τέλος, ο Γιάννης Ζαφείρης σφραγίζει ποιητικά τη συζήτηση απαγγέλλοντας στίχους του Φώτη Αγγουλέ".

Επιμέλεια: Μ. Παππά

l_aquila
l_aquila
Reporter
Reporter

Θηλυκό

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης