Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!! ~ grandesecreto.gr

Πήγαινε κάτω

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!! ~ grandesecreto.gr Empty Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!! ~ grandesecreto.gr

Δημοσίευση από l_aquila Την / Το Κυρ Νοε 20, 2011 6:21 pm

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!!


«Για να παίξεις σε τηλεοπτική σειρά στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις τούρκικα»

Η συζήτηση με τον Στέλιο Καλαθά, δεν ήταν ακριβώς μία συνέντευξη αλλά ένα… ταξίδι όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, μίλησε στο Grande Secreto για τη συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», την θεατρική ομάδα που σκηνοθετεί αλλά και τα σεμινάρια στα οποία διδάσκει.

Ο… ταξιδιάρης Στέλιος Καλαθάς μας σχολίασε επίσης την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας, την τηλεόραση, την οικονομική κρίση αλλά και το ενδεχόμενο του να ετοιμάσει… βαλίτσες για το εξωτερικό. Όσον αφορά τις θαυμάστριες του δήλωσε πως «μπορούν να ελπίζουν…».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Καλαθά στον Παναγιώτη Μαυρούτσο, την Τζωρτζίνα Καλαϊτζίδου και την Ράνια Καλαποδά:

Κατ’ αρχήν που βρισκόμαστε; Πείτε μας δυο λόγια για το έργο…

«Βρισκόμαστε στον Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στο θέατρο Άνεσις, σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς. Νιώθω μια πολύ μεγάλη τιμή φέτος που συμμετέχω σε αυτό το έργο. Πρέπει να σας πω κατ’ αρχήν σαν βιβλίο είναι γνωστό λίγο πολύ σε όλους μας. Το έχουμε διαβάσει είτε στην εφηβεία μας είτε αργότερα και είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στον κόσμο μετά την Βίβλο. Οπότε καταλαβαίνετε το να συμμετέχω σε αυτό το κείμενο που έχει μείνει μέσα στην ιστορία είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Πολύ περισσότερο αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε γιατί είναι σύμβολα αυτοί οι ήρωες- χαρακτήρες, είναι άνθρωποι που υπάρχουν δίπλα μας και αποδεικνύουν πως μέσα από όλη την πίεση και μέσα από όλη την επίθεση που δεχόμαστε μπορούμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να ζούμε, να ερωτευόμαστε, να μην χάνουμε το χιούμορ μας. Η ζωή από μόνη της έχει πάρα πολύ δύναμη, και οφείλουμε να το γνωρίζουμε, οπότε να μην απογοητευόμαστε ακόμη και στα δύσκολα που ζούμε και στα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται οφείλουμε να ψάχνουμε το φως μέσα από μικρές χαραμάδες. Το υπέροχο αυτό έργο το έχει σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ και παίζω με κάποιους καταπληκτικούς συναδέλφους, τον Γιάννη Καρατζογιάννη, την Νικολέτα Βλαβιανού, την Ελένη Κρίτα, την Αγγελική Δαλιάνη και πολλούς ακόμη αγαπητούς συναδέλφους.Τελευταία σας τηλεοπτική συμμετοχή στα «Μυστικά της Εδέμ». Θα συμμετείχατε ξανά σε κάποια σειρά αν σας δινόταν η ευκαιρία;

«Δουλειά του κάθε ηθοποιού στην Ελλάδα είναι να παίζει παντού και όπου τον ζητάνε και ξέρετε ότι τα έξοδα τρέχουν και έχουμε στεγαστικά δάνεια (σ.σ. γέλια). Βεβαίως και αν μου ζητηθεί να πάω σε κάποια σειρά θα πάω με πολλή χαρά. Το θέμα είναι ότι για να παίξει πλέον κανείς σε σειρά στη χώρα μας πρέπει να έχει μάθει τούρκικα γι’ αυτό ξεκινάω εντατικά μαθήματα μπας και καταφέρω να μπω ξανά στην ελληνική τηλεόραση».

Θα πηγαίνατε σε τουρκικό σίριαλ;

«Γιατί όχι; Μια χαρά. Οι καλλιτέχνες είμαστε λίγο… αερικά. Όπου υπάρχει δουλειά και αξίζει τον κόπο να είσαι σε μια δουλειά βεβαίως θα πας».

Υπάρχουν κοινά στοιχεία της παράστασης με το σήμερα;

«Νομίζω πάρα πολλά. Είναι αυτές οι οικογένειες που δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους, για το φαγητό και το μέλλον των παιδιών τους, για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια σήμερα. Αυτός ο ίδιος αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον που δεν είμαι βέβαιος ότι θα έρθει».

Δεν είναι οξύμωρο το γεγονός ότι μία τόσο παλιά (χρονολογικά) παράσταση είναι και τόσο διαχρονική αλλά και σημερινή;

«Αυτό κάνει ένα έργο μεγάλο. Οι μοίρες των ανθρώπων επαναλαμβάνονται μέσα στους αιώνες και αυτό είναι το τραγικό. Ίσως θα πρέπει να διδαχθούμε από τους προηγούμενους για να είναι το μέλλον μας λίγο καλύτερο».

Είπατε «να ερωτευόμαστε» λίγο νωρίτερα… Στη ζωή σας τι ρόλο παίζει ο έρωτας;

«Ο έρωτας είναι από μόνος του πολύ σημαντικό και πολύ έντονο συναίσθημα, αλλά εγώ επενδύω περισσότερο στην αγάπη παρά στον έρωτα, ίσως γιατί μου αρέσουν τα πιο ουσιαστικά στη ζωή μου, γενικά. Ο Έρωτας όπως λέει ο ποιητής έχει φτερά και φεύγει, ο Έρωτας είναι τυφλός. Εμένα, από την άλλη μου αρέσει το φως, η καλή οπτική και μ’ αρέσει και μια σιγουριά, μια ήρεμη σιγουριά που αυτή τη δύναμη την έχει μόνο η αγάπη».

Γενικά σαν άνθρωπος είστε συναισθηματικός ή αντιμετωπίζετε τα πράγματα ψυχρά;

«Νομίζω πως είμαι αρκετά συναισθηματικός, τόσο που δεν θα έπρεπε στις μέρες μας. Βέβαια αν δεν είσαι συναισθηματικός δεν μπορείς να είσαι και καλλιτέχνης. Δεν γίνεται να είσαι καλλιτέχνης και να πηγαίνεις με την λογική, γιατί για εμάς στη ζωή μας, όχι μόνο στη σκηνή, ένα και ένα δεν κάνουν δύο…Κάνουν τέσσερα, πέντε, έξι…»

Μιλήσατε για εικόνα…Ξέρετε πως είστε πολύ εμφανίσιμος άνδρας. Σας έχει ανοίξει πόρτες αυτό στη δουλειά σας;

«Θα ήταν ψέματα να σου πω ότι δεν ανοίγει πόρτες…γενικά η ομορφιά. Δεν ξέρω αν είμαι όμορφος γιατί ποτέ από την εφηβεία μου δεν είχα επενδύσει σε αυτό. Προσπαθώ πάντα να επενδύω στο μετά το πεντάλεπτο. Η ομορφιά αποδεδειγμένα είναι σαφώς η πρώτη επαφή, η πρώτη εντύπωση κρατάει όμως 5 λεπτά. Μετά τα 5 λεπτά τι κάνουμε; Γιατί αν ανοίξεις το στόμα σου και βγάζει… βατράχια ή έχεις μια προσωπικότητα λίγο μη ισορροπημένη, μετά όση ομορφιά και να έχεις ο άλλος φεύγει. Έτσι δεν είναι; Άρα καλό είναι να επενδύουμε σε άλλα πράγματα και όχι μόνο στην ομορφιά».

Έχετε φοβίες; Αν ναι ποια είναι η μεγαλύτερή σας.

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν φοβίες. Φοβάμαι τη φθορά του χρόνου. Όχι το γήρας, την ηλικία. Ότι κάποια μέρα μπορεί να ξυπνήσω και να μην θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που έχω περάσει».

Είστε πολιτικοποιημένος;

«Έτσι όπως έχουμε γίνει τώρα νομίζω όλοι είμαστε. Όχι όμως κομματικοποιημένος. Πιστεύω πως σαφώς πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και πως συμβαίνει κάτι πολύ άδικο αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία αλλά από την άλλη πιστεύω πως είμαστε όλοι λίγο πολύ συνυπεύθυνοι, γιατί όλοι ξέραμε, όλοι βλέπαμε αλλά κανείς δεν μίλησε και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Άρα αυτό έχει μια ενοχή από μόνο του».

Θα γινόσασταν ποτέ πολιτικός;

«Απαπαπα…Ούτε για αστείο. Νομίζω είναι πολύ σκοτεινές πλευρές αυτές και δε θέλω να ασχοληθώ».

Άποψη για πολυτεχνείο..

«Το σκεφτόμουν πολύ έντονα αυτό τις τελευταίες μέρες. Σκεφτόμουν αυτήν τη γενιά, τους νέους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους, τις καριέρες τους και σκεφτόμουν πως κάποιοι ενώ έδωσαν τις ζωές τους και τα πράγματα άλλαξαν κι ενώ έκαναν αγώνα για να φτιάξουν, τώρα έφεραν τη χώρα στο μηδέν, ίσως και στο μείον. Και είναι αυτή η γενιά, η ίδια γενιά. Δεν κατηγορώ την συγκεκριμένη γενιά, προς Θεού, αλλά λυπάμαι γι’ αυτούς του ανθρώπους που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο. Αλλά για να είμαστε και αισιόδοξοι από τους νέους θα έρθει η αλλαγή. Πιστεύω πολύ στο νέο αίμα, στις νέες ιδέες, στις φρέσκες ιδέες. Πιστεύω η καινούρια γενιά, ενώ δεν της έχουμε δώσει καθόλου καλή σκυτάλη αισιοδοξώ πως μπορούν να ανθίσουν λίγο παραπάνω αυτόν το τόπο».

Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Έχετε «κόψει» κάποια πράγματα που σας ευχαριστούσαν;

«Όλοι οι μισθοί μας, όπως και όλων των ανθρώπων κ έχουν μειωθεί στο 1/3 από αυτά που παίρναμε πέρσι πρόπερσι κλπ. Και στα τηλεοπτικά και στα θέατρα και παντού. Βλέπουμε όμως πως ο καθένας από το μετερίζι του προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση για να υπάρξουμε όλοι μας σε αυτήν την κοινωνία. Έχει μειωθεί το εισιτήριο κλπ. Βεβαίως έχω κόψει κάποια πράγματα. Πρέπει να σου πω πως είμαι άνθρωπος που μπορεί άνετα να ζήσει με τα λίγα και το απολαμβάνω, δεν μιζεριάζω και εκεί κρύβεται το μυστικό της ζωής μας. Μπορεί να ζούμε με λιγότερα αλλά το σημαντικό είναι να μην χάσουμε ποτέ το χαμόγελό μας».

Θα πηγαίνατε να ζήσετε ποτέ στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης;

«Το καλοκαίρι με είχε καλέσει η ελληνική κοινότητα του Καναδά, για να παρουσιάσω ένα μεγάλο φεστιβάλ που κάνουν εκεί και είδα πως ζουν οι Έλληνες στον Καναδά και πραγματικά έπαθα σοκ. Έβλεπες ανθρώπους που έφυγαν από εδώ από τα χωριά τους, οι περισσότεροι σχεδόν αγράμματοι και κάνουν απίστευτη ζωή. Τους χάρηκα πάρα πολύ, τους ζήλεψα για το πάθος που έχουν για την πατρίδα και την αγάπη που έχουν για την Ελλάδα, κάτι το οποίο εμείς δεν το έχουμε. Ανησυχούσαν πολύ περισσότερο από εμάς στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη έβλεπα την ποιότητα ζωής σε ένα κράτος που σέβεται ακόμη και τον τελευταίο άνθρωπο που δουλεύει στη χώρα αυτή. Μου μπήκαν ιδέες…Μήπως πρέπει τελικά να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να ετοιμάσουμε βαλίτσες; (σ.σ. γέλια)».Η οικογένεια τι θέση έχει στην ζωή σας;

«Η οικογένεια είναι ένα πολύ ιερό κομμάτι για μένα. Είναι η βάση της ισορροπίας του καθενός, είναι το λιμάνι του».

Θα κάνατε δική σας οικογένεια;

«Κάποια στιγμή στο μέλλον ναι, όχι προς το παρόν. Δηλαδή με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και γκρεμίζονται τα πάντα, νομίζω δεν είναι εποχή για να χτίσεις οικογένεια».

Εμείς στις θαυμάστριες τι να πούμε….;

«Ότι μπορούν να ελπίζουν (σ.σ. γέλια) και να με βρουν στο Facebook»

Έχετε σκεφτεί να κάνατε κάτι άλλο πέρα από την σκηνοθεσία και την υποκριτική;

«Για πλάκα πια, σκέφτομαι πως θα ήμουν πολύ καλός ξεναγός σε ταξίδια. Επειδή λατρεύω τα ταξίδια. Ένα ταξίδι δεν είναι απλά ένα ταξίδι. Είναι μια διαδρομή σε πολιτισμούς, σε πρόσωπα, σε άλλους τρόπους σκέψεις. Νομίζω είναι μια ολόκληρη κοσμοθεωρία».

Έχετε και μουσικές γνώσεις. Έχετε σκεφτεί να το κάνετε επαγγελματικά;

«Γιατί όχι; Τώρα όπως βλέπεις όλοι οι ηθοποιοί τραγουδάνε. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά άλλωστε, είναι μέρος έκφρασης»

Πως αισθανθήκατε όταν βραβευτήκατε στο φεστιβάλ του Μαρόκου για τη συμμετοχή σας στη «Νύχτα με τις Πεταλούδες»;

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, δεν το περίμενα. Ήξερα πως η ταινία θα πάρει μέρος σε αυτό το διεθνές φεστιβάλ και όταν με πήρε η σκηνοθέτιδα (Στέλλα Μπελέση) και μου ανακοίνωσε το βραβείο χάρηκα πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνει μια ελληνική ταινία βραβείο σε μία Ελλάδα που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινηματογραφική παραγωγή. Τις ελληνικές ταινίες στο εξωτερικό δεν τις έχουν και ως κάτι σημαντικό και δεν έχουμε και κινηματογραφική βιομηχανία, όπως άλλες χώρες».

Παρακολουθείτε κινηματογράφο; Είστε σινεφίλ;

«Πάρα πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Τελευταία ταινία που είδα ήταν τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν και του Αλμοδοβάρ με τον Μπαντέρας «Το δέρμα που κατοικώ», όπου για άλλη μια φορά επιβεβαίωσα το εύρος του μυαλού του Αλμοδοβάρ».

Κι εσείς σκηνοθετείτε…

«Ναι είμαι 7 χρόνια στο Δήμο Περάματος, όπου έχουμε ανεβάσει πολλά σπουδαία έργα. Είναι μια πολύ ωραία περιπέτεια όλο αυτό και μία πολύ εμπειρία το να σκηνοθετείς γιατί περνάς ξαφνικά απέναντι, στην άλλη όχθη του ποταμού και έχεις όλη την ευθύνη σε μια παράσταση, ενώ σαν ηθοποιός έχεις μόνο την ευθύνη του ρόλου σου».

Σας βοηθάει στο να σκηνοθετείτε το ότι είστε ηθοποιός;

«Πάρα πολύ…Μπορώ να κατευθύνω πολύ σωστά έναν ηθοποιό και ξέρω τις διαδικασίες και τους δρόμους που πρέπει να περπατήσεις για να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα».

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα από τα δύο;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση…. Ενώ είναι στην ίδια δουλειά είναι τόσο διαφορετικά. Στο ένα είσαι πάνω στη σκηνή και δέχεσαι την αύρα του κόσμου, την αγωνία του πως θα πας γιατί κάθε μέρα είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη. Όποιος δεν το έχει νιώσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι που γίνεται με τον κόσμο. Με τις αύρες μας που επικοινωνούν. Ανάλογα φυσικά και την διάθεση τη δική μας είναι σαν μια παρτίδα πινγκ-πονγκ. Ανάλογα με το τι πάσα παίρνεις, πετάς κι εσύ τη δική σου πάσα».

Ποιον μεγάλο σκηνοθέτη θαυμάζεται;

«Τον Αλμοδοβάρ. Μου αρέσει πάρα πολύ και η θετική του και ο τρόπος του»

Σας δίνει ζωή η σκηνοθεσία;

«Με κάνει καλύτερο ηθοποιό. Από τότε που ασχολήθηκα με τη σκηνοθεσία θεωρώ πως έχω γίνει και καλύτερος ηθοποιός. Μπορώ να δώσω πολύ περισσότερα επίπεδα πια στον κάθε ρόλο. Να το ψάξω πολύ πιο βαθειά απ’ ότι πριν. Και δεν ντρέπομαι να το πω αυτό»

Θέλω να μου περιγράψετε με τρεις λέξεις τον Στέλιο Καλαθά…

«Απελπιστικά αισιόδοξος, Πολυπράγμων και Ταξιδιάρης»

Τα όνειρά σας για το μέλλον;

«Θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι σε καλές θεατρικές δουλειές και να έχω την δυνατότητα να ενώνω την κραυγή μου με την κραυγή των ποιητών που έχουν γράψει αυτά τα σπουδαία έργα. Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός που κάνω αυτήν την δουλειά, είναι μία πολύτιμη δουλειά και μόνο όταν την δεις έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Αν την δεις σαν μεροκάματο και ασχολείσαι με το που βρίσκεται το όνομά σου στην αφίσα και τι καμαρίνι έχω… καλύτερα να ανοίξεις μπακάλικο. Χάνεις την ουσία».

Ασχολείστε γενικά με πάρα πολλά πράγματα…Μιλήστε μας λίγο για αυτά…

«Ναι… Έχω τέσσερις ομάδες που σκηνοθετώ και κάνω και σεμινάρια συναισθηματικής διαλεκτικής που είναι μία υπέροχη μέθοδος υποκριτικής που βασίζεται στα επτά βασικά συναισθήματα. Πως μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε μέσα από ήχους, μουσικές, αυτοσχεδιασμούς, να τα ελέγξουμε και μετά έρχεται το θεατρικό κείμενο, η ορθοφωνία, η γλώσσα του σώματος, η σωστή επικοινωνία και όλο αυτό καταλήγει να γίνει τέχνη θεάτρου αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το θέατρο, να τα τονίσουμε αυτό. Ουσιαστικά είναι μία τέχνη ζωής. Μαθαίνεις πώς να ρίχνει λίγο φως στο συναισθηματικό σου κόσμο, πώς να γίνεσαι εσύ καλύτερος, πώς να μάθεις να ακούς καλύτερα, πιο ενεργητικά. Γιατί δεν έχουμε μάθει να ακούμε καλά, δεν έχουμε μάθει να μιλάμε σωστά και όλο αυτό μπλοκάρει την επικοινωνία μας, τα συναισθήματά μας. Επιλέγουμε να είμαστε με ανθρώπους που μετά από χρόνια ανακαλύπτουμε ότι ήταν λάθος. Το λάθος όμως δεν ήταν του ανθρώπου, ήταν δικό μας γιατί εμείς από την αρχή δεν είχαμε το κριτήριο το σωστό ώστε να επιλέξουμε σωστά. Όλα ξεκινάνε, όπως λέει και η επιστήμη από τον δείκτη ΕQ, όχι IQ, που είναι ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης και συναισθηματικής ηλικίας. Εμείς λοιπόν στις ομάδες αυτό δουλεύουμε, αυτόν τον δείκτη και η ζωή γίνεται μετά πολύ πιο εύκολη. Μαθαίνεις να διαβάζεις τον άλλον από την γλώσσα του σώματος. Πχ. Όταν λέμε ψέματα διαστέλλεται η κόρη του ματιού μας. Όταν μάθεις δέκα πολύ απλά πράγματα και αρχίζεις να τα παρατηρείς στους γύρω σου βλέπεις ότι είναι πιο εύκολη η ζωή σου»Πως αποφασίσατε να κάνετε αυτά τα σεμινάρια;

«Αυτή η ανάγκη προέκυψε από την θεατρική ομάδα που σκηνοθετώ. Κάποια στιγμή νιώσαμε την ανάγκη να πάμε παρακάτω τους εαυτούς μας. Είχα μάλιστα παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια στο κέντρο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς και σε συνδυασμό με κάποια σεμινάρια που κάναμε με τον Γιώργο Μιχαηλίδη τα τρία χρόνια στο Ανοιχτό θέατρο, πάνω στην Ορέστεια και στον Αισχύλο συν την προσωπική μου εμπειρία, δημιούργησα αυτή την μέθοδο που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ψυχολογία με την επίφαση τη υποκριτικής. Χρησιμοποιώ τους κώδικες και τα εργαλεία της υποκριτικής αλλά ουσιαστικά δουλεύουμε τον ψυχισμό μας. Είναι κάτι τελείως δικό μου, πάει πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ειδικά όταν με παίρνουν οι μαθητές μου τηλέφωνο και μου λένε πόσο λυτρώθηκαν από αυτό. Γιατί όλοι μας έχουμε ένα βάρος, απλά κάποιοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. Όταν έρχεσαι για δυο ώρες και διώχνεις αυτό το βάρος από μέσα σου, νιώθεις πιο γαλήνια και δημιουργικά και εκτονώνεσαι αυτό είναι πολύτιμο. Είναι πολύ καλό το κλίμα στα σεμινάρια».

http://www.grandesecreto.gr/index.php?contentid=2347
l_aquila
l_aquila
Reporter
Reporter

Θηλυκό

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!! ~ grandesecreto.gr Empty Απ: Ο Στέλιος Καλαθάς μιλά στο Grande Secreto για όλα!!! ~ grandesecreto.gr

Δημοσίευση από trelli petrakitsa Την / Το Κυρ Νοε 20, 2011 7:30 pm

: thanks :
trelli petrakitsa
trelli petrakitsa
Καμμένος με τα "Μυστικά"
Καμμένος με τα

Θηλυκό Τόπος : Στην αγκαλιά του Παναγιώτη μου!!!
Ασχολίες : Σχολείο, Φροντιστήρια, Διάβασμα, tv-pc, Forum, Π.Π. & Π.Μ. !

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης