Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012

Πήγαινε κάτω

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012 Empty Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012

Δημοσίευση από loukitsa Την / Το Τρι Αυγ 28, 2012 12:11 am

ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ
Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος

Από τις πιο όμορφες παρουσίες του θεάτρου και της τηλεόρασης, η γνωστή ηθοποιός ξεχώριζε ανέκαθεν χάρη στο εκφραστικό της πρόσωπο. Γεύθηκε την επιτυχία με «Τα μυστικά της Εδέμ», όπου γνώρισε και τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, αλλά παρέμεινε διακριτική παρουσία στα media. Η Φαίη Ξυλά μας μιλά για την παράσταση όπου παίζει, τα επαγγελματικά της σχέδια, τις φοβίες της, τον έγγαμο βίο και τη θέση της γυναίκας.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Δον Ζουάν: Η επιστροφή» του Γιώργου Κιμούλη. Το έργο πραγματεύεται το ότι μόνον οι γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος

Νομίζω ότι οι γυναίκες ζουν σ' έναν κόσμο φτιαγμένο από τους άντρες κι έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν όλα τα αντρικά χαρακτηριστικά και να ανδροποιηθούν, ώστε να επιβιώσουν. Ολοι οι κανόνες, τα πάντα είναι φτιαγμένα από τους άντρες και μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει.

Ως γυναίκα, το πιστεύετε κι εσείς αυτό; Το βιώνετε;

Βέβαια. Ουσιαστικά όλες οι δομές είναι φτιαγμένες από τους άντρες. Και για να επιβληθεί μια γυναίκα, υιοθετεί αντρικά χαρακτηριστικά κι έτσι παύει να είναι γυναίκα.

Πόσο δύσκολο είναι για το «ασθενές φύλο» να επιβιώσει, σε έναν ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι ο δικός σας;

Νομίζω ότι όλοι οι χώροι είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι στους χώρους. Αλλά είναι πολύ δύσκολο. Η γυναίκα γενικά αντιμετωπίζει δυσκολίες γιατί έχει πολλούς ρόλους.

Συνεργάζεστε πρώτη φορά με τον Γιώργο Κιμούλη. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Είναι εύκολος ή δύσκολος συνεργάτης; Καταρχάς δεν ξέρω τι εννοούμε δύσκολος συνεργάτης. Ο Γιώργος είναι πολύ συνεργάσιμος, ως σκηνοθέτης είναι πολύ αυστηρός και συγκεκριμένος, ως ηθοποιός είναι πολύ δοτικός, προστατευτικός και ενδιαφέρεται για το σύνολο της παράστασης. Πάνω στη σκηνή αισθάνομαι ότι μπορώ να στηριχτώ σε αυτόν. Και σου δημιουργεί έναν ωραίο, υγιή ανταγωνισμό. Σε ιντριγκάρει να παίζεις μαζί του.

Με τις αποχωρήσεις των συναδέλφων σας, Νεφέλη Κουρή, Δήμητρα Παπαδήμα και Νίκη Παλληκαράκη, τι ακριβώς συνέβη;

Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ, θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που αποχώρησαν.

Πάντως, η σκηνή όπου εμφανίζεται γυμνός ο Γιώργος Κιμούλης προκάλεσε ντόρο και ποικίλα σχόλια... Από ποιον έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια;

Εγώ έχω δει μόνο κάποιους δημοσιογράφους να γράφουν ότι εμφανίζεται γυμνός ο Γιώργος Κιμούλης. Δεν ήταν από το κοινό τα σχόλια...

Αρα ήταν περισσότερο ένα παιχνίδι των media και το κοινό που έρχεται στην παράσταση δεν σοκάρεται...

Κοιτάξτε. Αν ο σκοπός του γυμνού είναι να σοκάρει, καλό είναι να σοκάρει. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη σκηνή που βγαίνει ο Γιώργος Κιμούλης γυμνός, είναι για να δείξουμε τον εξευτελισμό του ήρωα. Και τι μεγαλύτερος εξευτελισμός από το ξεγύμνωμα; Οπότε δεν ξέρω ποιον έχει σοκάρει... Δεν είναι γυμνό για να ιντριγκάρουμε. Στην Τέχνη υπάρχει και ο συμβολισμός και ίσως οι δημοσιογράφοι έχουν πάψει να βλέπουν Τέχνη.

Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας από τα media;

Οταν έχω να μιλήσω για τη δουλειά μου, και συνεντεύξεις θα δώσω και θα μιλήσω στα media. Νομίζω ότι δεν έχω λόγο για παραπάνω έκθεση. Οσο όσο είναι απαραίτητο για τη δουλειά μου. Ούτως ή άλλως, όταν έχω να πω κάτι, το λέω μέσα από τη δουλειά μου.

Η περιοδεία είναι δύσκολη για τον ηθοποιό;

Είναι δύσκολη, αλλά είναι και ωραία ταυτόχρονα. Εμένα μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και σπάνια με κουράζουν τα ταξίδια.

Αρα αυτές οι δυσκολίες «δένουν» και περισσότερο τον θίασο και γίνεστε μια παρέα;

Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Σημασία έχει ο θίασος να είναι δεμένος επί σκηνής. Με ρωτούν συχνά οι δημοσιογράφοι και δεν το καταλαβαίνω. Αν περνάμε καλά στα παρασκήνια, αν είμαστε φίλοι και άλλα σχετικά. Είναι ευχάριστο όταν αυτό συμβαίνει, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Η ερώτηση γίνεται γιατί αν υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ των πρωταγωνιστών, αυτό μεταφέρεται και στη σκηνή...

Εμένα δεν μου έχει συμβεί να μην έχω καλή χημεία με τους συμπαίκτες μου, αλλά, όπως είπα, δεν το βρίσκω απαραίτητο.

Εσείς θα μπορούσατε να «περιθάλψετε» και να συγχωρέσετε, όπως κάνει η ηρωίδα σας, έναν σύντροφό σας Δον Ζουάν;

Νομίζω ότι όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Αρκεί να επιβεβαιώσει αυτά που λέει και στην πράξη. Οταν κάποιος μου ζητά συγνώμη, είμαι άνθρωπος που συγχωρεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον έχω στην ίδια θέση που τον είχα και πριν. Και μιλάμε για κάποιον με τον οποίο είμαι δεμένη συναισθηματικά, δεν μπορώ εύκολα να τον ξαναβάλω στην ίδια θέση στην καρδιά μου. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν μου συμβαίνει, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη.

Με την ανεργία που υπάρχει στον χώρο σας, πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να αρνηθεί μια δουλειά λόγω καλλιτεχνικών κριτηρίων; Το έχετε κάνει;

Και πριν από την οικονομική κρίση οι ηθοποιοί ήμασταν σχεδόν πάντα σε κρίση. Τώρα είναι πιο δύσκολα για την τηλεόραση κυρίως. Οχι ότι δεν είναι και στο θέατρο. Απλώς στην τηλεόραση έβγαιναν κάποια χρήματα παραπάνω απ' ότι στο θέατρο. Νομίζω ότι ποτέ δεν έκανα μια δουλειά για τα λεφτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πληρωνόμουν καλά όταν την έκανα. Αλλά το πρώτο μου κριτήριο ήταν πάντα να με ικανοποιεί καλλιτεχνικά, να μου αρέσουν οι συντελεστές, το σενάριο και τελευταία ήταν η σκέψη μου για τα χρήματα. Παρ' όλο που ζω και επιβιώνω από τη δουλειά μου. Πολλές φορές ρίσκαρα με το να λέω όχι σε προτάσεις.

Από τη νέα σεζόν έχετε κλείσει κάποια δουλειά; Θα είμαι στο θέατρο Βρετάνια, στο έργο «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Τηλεοπτικά δεν θα κάνω τίποτα. Ισως να κάνω κάτι εκτός Ελλάδας, στην Κύπρο, αλλά αυτό δεν το ξέρω ακόμα.

Σας έχει λείψει η τηλεόραση ή η οικονομική άνεση που σας παρείχε;

Ακόμα όχι. Ούτως ή άλλως, αν εξαιρέσουμετο σίριαλ «Τα μυστικά της Εδέμ», που κράτησε τρία χρόνια, δεν ήμουν από τους ηθοποιούς που έκαναν κάθε χρόνο και ασταμάτητα τηλεόραση.

Η δική σας γνώμη για τα τούρκικα σίριαλ ποια είναι;

Πριν από τα τούρκικα υπήρχαν τα βραζιλιάνικα. Και το προτιμώ από αυτό που έκαναν φέτος τα κανάλια με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ...εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις πληρωμές μου κι έχω πληρωθεί γι' αυτά που έχω κάνει... γιατί καλύτερα είναι να μη γίνονται δουλειές και δεν πληρώνονται οι συνάδελφοι. Το θεωρώ πολύ πιο έντιμο από το να κάνεις πολύωρα γυρίσματα και να καταλήγεις στο τέλος να μη σε πληρώνουν.

Ο έγγαμος βίος άλλαξε τη ζωή σας; Πιστεύετε ότι ο γάμος σκοτώνει τελικά τον έρωτα;

Δεν νομίζω ότι άλλαξε τίποτα, δεν καταλάβαμε κάποια διαφορά όταν παντρευτήκαμε. Οι άνθρωποι μεταξύ τους είναι αυτοί που σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος.

Εχετε ανασφάλειες;

Είμαι πολύ ανασφαλής. Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες. Αλλά είμαι πολύ ασφαλής μες στην ανασφάλειά μου. Ηθοποιός είμαι και ως εκ τούτου είμαι πολύ ασφαλής σε συνεχή ανασφάλεια.

Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σας;

Ο θάνατος. Θα ήθελα να μην πεθάνω ποτέ! Πιστεύω μέσα μου ότι πρόκειται να τα καταφέρω, αν και νομίζω ότι δεν γίνεται αυτό (γέλια)....


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Εκεί ασχολήθηκε σε μικρή ηλικία με το θέατρο, παίρνοντας μέρος σε παραστάσεις της κερκυραϊκής σκηνής.
Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο το 1999 και από τότε έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Τέχνης, του Εθνικού Θεάτρου και σε άλλες.
Αγαπημένο της βιβλίο είναι «Ο μικρός πρίγκιπας».
Δεν της αρέσει να δένεται με αντικείμενα.
Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ στις διακοπές της απολαμβάνει να κάνει θαλάσσιο σκι.
Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Φεύγα».
Επί τρία χρόνια πρωταγωνιστούσε στα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega, παίζοντας την Εύα.
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, συμπρωταγωνιστή της στα «Μυστικά της Εδέμ».

Η περιοδεία συνεχίζεται

Η περιοδεία της παράστασης «Δον Ζουάν, η επιστροφή», μια διασκευή του Γ. Κιμούλη στο έργο του Χόρβατ, συνεχίζεται και πρόκειται να βρεθεί ακόμα σε Σαλαμίνα, Πετρούπολη, Λάρισα, Βόλο, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και θα ρίξει αυλαία στη Ν. Σμύρνη στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Aλσους.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ


Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012 Bann5211

Λατρεύω την Παρέα Της Φεγγαρόπετρας,
την Αντιγόνη Λαζαρίδη και το Χρήστο Μάνεση!
loukitsa
loukitsa
Δημόσιες Σχέσεις
Δημόσιες Σχέσεις

Θηλυκό Τόπος : Σε δυάρι με το Λουκάκο μου και τον Turgenev
Ασχολίες : Ξεσκονίζω το Εδεμ-όσκαρ κολλήματος που πήρα! Παναγιώτης Πετράκης και ξερό ψωμί

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012 Empty Απ: Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012

Δημοσίευση από trelli petrakitsa Την / Το Τρι Αυγ 28, 2012 12:36 am

: thanks :
trelli petrakitsa
trelli petrakitsa
Καμμένος με τα "Μυστικά"
Καμμένος με τα

Θηλυκό Τόπος : Στην αγκαλιά του Παναγιώτη μου!!!
Ασχολίες : Σχολείο, Φροντιστήρια, Διάβασμα, tv-pc, Forum, Π.Π. & Π.Μ. !

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012 Empty Απ: Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012

Δημοσίευση από loukasnora Την / Το Παρ Αυγ 31, 2012 5:42 pm

Ευχαριστούμε πολύ την Μάγδα για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

loukasnora
loukasnora
Camera Woman
Camera Woman

Θηλυκό Τόπος : Dreamland ♥
Ασχολίες : Θεατρο,σινεμα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012 Empty Απ: Οι άνθρωποι σκοτώνουν τον έρωτα, όχι ο γάμος~Φαίη Ξυλά~ethnos.gr 26.8.2012

Δημοσίευση από trelli petrakitsa Την / Το Παρ Αυγ 31, 2012 6:37 pm

: thanks :
trelli petrakitsa
trelli petrakitsa
Καμμένος με τα "Μυστικά"
Καμμένος με τα

Θηλυκό Τόπος : Στην αγκαλιά του Παναγιώτη μου!!!
Ασχολίες : Σχολείο, Φροντιστήρια, Διάβασμα, tv-pc, Forum, Π.Π. & Π.Μ. !

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης